Kosovo: Eksplozija u blizini kuće generalnog direktora RTK

"Eksplozivna naprava je bačena iza moje kuće. U tom trenutku cijela moja porodica je bila u kuću. Srećom, nije bilo povrijeđenih", kazao je Mentor Šalja, generalni direktor RTK
4 komentar(a)
RTK, Foto: Wikipedia.org
RTK, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 29.08.2016. 11:25h

U nedelju veče je u blizini kuće generalnog direktora Radio Televizije Kosova bačena eskplozivna naprava. Nije bilo žrtava, saopštio je kosovski javni servis, RTK.

Na web stranici RTK se navodi da se eksplozija desila oko 22:10, te da je ona bila snažna.

"Eksplozivna naprava je bačena iza moje kuće. U tom trenutku cijela moja porodica je bila u kuću. Srećom, nije bilo povrijeđenih", kazao je Mentor Šalja, generalni direktor.

Policija je počela istragu. Prošle nedjelje ručnom granatom je napadnuta i zgrada RTK.

Vujičić: Nasiljem i bombama se ne bori protiv organizovanog kriminala i korupcije

Predsjednik Udruženja i Unije Crnogoraca Kosova Slobodan M.Vujičić saopštio je da napadi na Skupštinu Kosova, šefa komisije za demarkaciju granice sa Crnom Gorom, na RTK, generalnog direktora RTK, kao i sprječavanje povratnika da vide svoja imanja, pobijanje međaša na teritoriju Crne Gore sa zastavama druge države, "najave još većih nereda, prijetnje, sijanje mržnje i straha, direktan su udar na državu, njene temelje, kao i na mir i stabilnost regiona".

"Navedeni događaji koje prenose svi svjetski mediji sa Kosova su uznemirujući i bez sumnje prijete da nas čitav svijet počne gledati kao negativce, a međunarodni faktori i strateški partneri ostave na milost i nemilost nama samima. To bi moramo biti realni bio kraj svih naših snova o boljoj i prosperitetnijoj budućnosti. Zbog svega navedenog apelujemo na građane Kosova da ne dozvole da se bilo ko igra sa našim emocijama za rad ostvaranja ličnih ambicija i interesa, jer nasiljem i bombama se ne bori protiv organizovanog kriminala i korupcije, naprotiv tako se ove negativne pojave samo pospješuju, a Kosovo uvodi u anarhiju koja vodi u mrak i potpunu izolaciju svih njenih građana", naveo je Vujičić.

Bonus video: