Saša Janković se povukao iz politike

2222 pregleda 6 komentar(a)
Saša Janković, Foto: Beta/AP
Saša Janković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.12.2018. 18:15h

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković povukao se iz politike.

"Činim to jer neću da dijelim ljude koji svi podjednako žele da uklone opasan i kriminalizovan režim koji nam je oteo državu. Srbija je naša zajednička domovina i ja neću biti prepreka najbitnijem cilju. Takođe, hoću da budem kristalno jasan: smatram da zamena jedne greške drugom, makar i manjom, ne donosi prave promjene. To je rađeno proteklih 30 godina i rezultate toga danas živimo. Osjećaj odgovornosti i iskrenosti mi nalaže da u tome ne učestvujem", napisao je Janković.

On je naveo da vjeruje da do bolje Srbije vode političke ideje PSG i Građanskog bloka 381. Dodao je i da osjeća krivicu zbog nedostatka rezultata.

"Što naš program, vrijednosti i drugačiji način shvatanja politike, uprkos ogromnom radu i žrtvama sjajnih ljudi oko mene, ne dobijaju zamah, već Srbija opet kreće u krug".

U vremenu u kom su pogažene sve ljudske vrednosti građanskog društva teško je biti trezven i racionalan, istakao je.

"Još je teže izgledati normalno u srpskoj politici, u kojoj ništa nije onako kako izgleda da jeste. Nemam dilemu da li su ciljevi koje smo postavili vrijedni borbe i nastaviću je kao običan član Pokreta slobodnih građana i na druge načine", zaključio je Janković.

On je na Tviteru komentarisao jučerašnje lokalne izbore u Lučanima i konstatovao da niko nije trebalo da troši ljude i rezurse, i da je to još jedan loš eksperiment.

"Izbori će biti fer kad ih bude organizovala privremena vlada, uz podršku sveta", napisao je ranije danas Janković.

View image on Twitter

Bonus video: