KAKO JE FORMIRANA VLADAJUĆA STRANKA U SRBIJI

Pogledajte dokumentarni film "SNS: Početak"

U filmu se dočarava po mnogo čemu prelomna 2008. godina koja je počela proslavom pobjede Borisa Tadića na predsjedničkim izborima, a okončala se osnivačkom skupštinom Srpske napredne stranke
2568 pregleda 0 komentar(a)

BIRN Srbija predstavlja dokumentarni film „SNS: Početak” koji se bavi načinom na koji je prije deset godina formirana Srpska napredna stranka.

Zbog čega je došlo do cijepanja Srpske radikalne stranke u ljeto 2008. godine, zbog čega su Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić sa grupom javnosti manje poznatih radikala odlučili da preko noći promijene svoju višedecenijsku politiku, ko im je i na koji način pomagao i koji su bili razlozi da takva stranka bude brzo prihvaćena kao proevropska u filmu govore: Boris Tadić, Kameron Manter, Tim Džuda, Božidar Đelić, Danijel Server, Vojisav Šešelj i drugi.

U filmu se uz pomoć arhive i svjedočenja aktera dočarava po mnogo čemu prelomna 2008. godina koja je počela proslavom pobjede Borisa Tadića na predsjedničkim izborima, a okončala se osnivačkom skupštinom Srpske napredne stranke. Autorka filma je Tatjana Aleksić.

Film emitovan na TV Vijesti sada pogledajte i na našem portalu.