"JEDAN OD PET MILIONA"

Protest u Beogradu: "Vučić će ući u istoriju Srbije kao najveći lažov"

Učesnici protesta upalili su nekoliko baklji ispred zgrade Vlade Srbije čiji su ulaz oblijepili trakama na kojima piše "Jedan od pet miliona"
8233 pregleda 13 komentar(a)
Sa večeršnjeg protesta, Foto: EMIL VAS/BETA-AP
Sa večeršnjeg protesta, Foto: EMIL VAS/BETA-AP
Ažurirano: 09.02.2019. 21:14h

Nekoliko desetina hiljada građana okupilo se večeras na desetom po redu protestu "Jedan od pet miliona" u Beogradu koji je nakon šetnje centralnim gradskim ulicama završen nešto prije 20 časova ispred zgrade Vlade Srbije.

Obraćajući se okupljenim građanima ispred zgrade vlade, koordinatorka protesta Jelena Anasonović poručila je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da će "učiti kao azbuku imena svih slobodnih gradova u Srbiji koji šetaju".

"Tek će ih biti još, nema stajanja, ovo je naša zemlja i ovo su naši ljudi, nas je više", rekla je Anasonović.

Sa večeršnjeg protesta

Ona je ocijenila da terenskom kampanjom "Budućnost Srbije" Vučić "pokušava da umiri narod Srbije koji više neće da ćuti".

"Šeta već 60 gradova, a danas su to učinili i hrabri ljudi u Gračanici", kazala je ona i navela da će Vučić ući u istoriju Srbije kao "najveći lažov" i čovjek koji "ne poštuje ni građane, ni Ustav ni zakone".

Ona je pozvala građane da se i sljedeće subote okupe ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu na novom protestu, dok su učesnici protesta upalili nekoliko baklji ispred zgrade Vlade Srbije čiji su ulaz oblijepili trakama na kojima piše "Jedan od pet miliona".

BEOGRAD, 9. 2. 2019. - Deseti protest protiv aktuelne vlasti, "Jedan od pet miliona" poceo je ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu da bi se nastavio setnjom kroz centralne gradske ulice. Uz vest Bete. (BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

Prethodno su učesnici protestne šetnje zastali ispred zgrade Radio-televizije Srbije odakle su sa razglasa pozvali zaposlene u Javnom servisu da se pridruže građanima na protestima a potom su na ulaznim vratima RTS-a postavili naljepnice sa pozivom "izađite na ulice" kao i one sa porukom "nije normalno" na kojima su ekrani različitih televizija poput RTS-a, Pinka i Studija B, na kojima je predsjednik Srbije čest gost.

Istovremeno su sa balkona pored ulaza u zgradu RTS-a upalili više baklji i okačili veliki transparent na kom piše "Počelo je" dok su predstavnici Pokreta ujedinjenih fantoma nosili rolne toalet papira na kojima je slika direktora RTS-a Dragana Bujoševića.

Protestna šetnja prošla je bez incidenata a saobraćaj u centralnim gradskim ulicama bio je blokiran tokom prolaska kolone.

Preporučujemo za Vas