Sastanak Šešelja i Vučića: Kao da smo prvi put pričali

Šešelj je kazao i da na sastanku nije bilo riječi o prošlosti
143 pregleda 8 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Vojislav Šešelj, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Vojislav Šešelj, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 07.06.2016. 15:42h

Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je danas da je mandataru za sastav nove vlade Srbije Aleksandru Vučiću prenio da neće biti dio buduće vlade Srbije.

Šešelj je novinarima u parlamentu rekao da je odmah na početku razgovora Vučiću saopštio da je SRS spremna na saradnju i koalicioni sporazum pod uslovom da on i njegova vlada napuste politiku učlanjenja u EU i preorjentišu se na integraciju sa Rusijom.

"Za sve bi se moglo naći rješenje ako odustane od EU i na tome sam insistirao. To je među nama provalija koja se ne može prevazići bez promjene vladine politike", prenio je Šešelj, primjetivši da je Vučić takvim stavom, prema njegovim riječima, bio razočaran.

Sa Vučićem je, kako je naveo, razgovarao o raznim temama, uglavnom ekonomskim, a mandatar mu je, dodao je, izložio suštinu ekonomske politike buduće vlade o kojoj će se Šešelj izjasniti nakon podnošenja ekspozea u skupštini.

Upitan kako je doživeo susret sa Vučićem nakon osam godina, Šešelj je rekao da je izgledalo kao da se prvi put sreću i upoznaju.

Šešelj je kazao i da na sastanku nije bilo riječi o prošlosti.