KONTROLA KAMERAMA

UNESCO traži od Dubrovnika da ograniči broj turista

"Mi smo i proteklih godina, u saradnji s lučkom upravom, pokušavali da se držimo preporučenih brojki. Prošle godine smo imali samo tri dana u kojima je bilo više od 10.000 posjetilaca”
4 komentar(a)
Dubrovnik, Foto: Wikipedia.org
Dubrovnik, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 23.05.2016. 09:27h

UNESCO traži od Dubrovnika da dnevni broj gostiju s kruzera u gradu ograniči na 8.000, ali to je lakše reći, nego učiniti.

"Završamo projekat postavljanja 80 kamera s brojačima, kako bismo u svakom trenutku znali koliko ljudi ima u gradu”, kaže dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić i dodaje da kada se “kvota” ispuni, više u grad neće puštati turiste sa kruzera.

Kako je turizam uništio neka od najljepših mjesta na planeti >>>

"Mi smo i proteklih godina, u saradnji s lučkom upravom, pokušavali da se držimo preporučenih brojki. Prošle godine smo imali samo tri dana u kojima je bilo više od 10.000 posjetilaca”, kaže direktorka Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić, prenosi Dnevnik.hr.

Ograničavanje broja turista u starom jezgru grada sigurno neće stupiti na snagu ovog ljeta, jer još nije sve precizirano i razrađeno, a UNESCO nije dao obavezujuće rokove. Za sada se zna samo da će biti postavljene kamere i brojači na tri ulaza u starom gradu..

Preporučujemo za Vas