Vučić: Rekao sam Nikoliću da mislim da imam većinu za formiranje nove Vlade

"Predsjednik Nikolić treba da razgovara sa predstavnicima svih ostalih lista i onda će on donijeti odluku. Možda neko drugi dođe pa kaže da ima većinu u Narodnoj skupštini, ništa ne isključujem", kazao je Vučić nakon konsultacija kod predsjednika Srbije
55 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 19.05.2016. 13:43h

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić održao je danas konstulacije sa Aleksandrom Vučićem, predstavnikom izborne liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobjeđuje", koji je ga je obavijestio da ima većinu za formiranje vlade.

Izborna lista, na čijem je čelu Aleksandar Vučić, osvojila je najveći broj poslaničkih mjesta u novom sazivu skupštine Srbije.

Vučić je izjavio je da je na današnjim konsultacijama Nikolića obavijestio o tome da "misli da ima većinu za formiranje nove Vlade", ali da će odluka biti donijeta nakon konsultacija sa ostalim stranačkim listama.

"Predsjednik Nikolić treba da razgovara sa predstavnicima svih ostalih lista i onda će on donijeti odluku. Možda neko drugi dođe pa kaže da ima većinu u Narodnoj skupštini, ništa ne isključujem", kazao je Vučić nakon konsultacija kod predsjednika Srbije.

On je rekao da će početkom juna javnost obavijestiti o strankama koje ulaze u Vladu i da ona treba da bude formirana što prije.

Nakon sastanka sa Nikolićem, Vučić je rekao da je razgovor bio sadržajan i da su razgovarali o planu i programu u naredne četiri godine.

Prema riječima Vučića, sa Nikolićem je razgovarao o planu Vlade za naredne četiri godine i da je o 10 ključnih tačaka uglavnom postignuta saglasnost.

"Stvari koje izdvajam su ekonomski razvoj i regionalna stabilnost", rekao je Vučić i dodao da je razgovor sa Nikolićem bio sadržajan.

Nikolić je naglasio da protekli izbori nijesu zaustavili napredak Srbije i izrazio očekivanje da će dinamika reformi biti nastavljena, a da su rezultati već vidljivi, saopštila je Pres služba predsjednika Srbije.

Vučić je, kako se navodi, predstavio plan i program razvoja Srbije u naredne četiri godine.

Nikolić će, kako se navodi, u skladu sa Ustavom Srbije saslušati mišljenja predstavnika izabranih izbornih lista i nakon toga, predložiti Skupštini Srbije, kandidata za predsjednika vlade.

Nikolić je poručio da će, u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima, dijeliti sa vladom odgovornost u suočavanju sa iskušenjima i izazovima kao i da će se i u budućnosti zalagati za nastavak reformi, mir i stabilnost u regionu i produbljivanje dobrih odnosa na međunarodnom planu.

Bonus video: