Srbija: U trci za predsjednika za sada Šešelj, Nikolić, Dačić i Ljajić

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je krajem aprila izjavio da će se kandidovati na predsjedničkim izborima sljedeće godine, jer će, kako je rekao, i dalje biti potreban premijeru Aleksandru Vučiću
5 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Foto: Betaphoto
Tomislav Nikolić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 15.05.2016. 16:38h

Pored lidera SRS Vojislava Šešelja, čija stranka je danas najavila njegovu kandidaturu za predsjedničke izbore u Srbiji 2017. do sada su to učinili i aktuelni predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, lider SDPS Rasim Ljajić i SPS Ivica Dačić.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je krajem aprila izjavio da će se kandidovati na predsjedničkim izborima sljedeće godine, jer će, kako je rekao, i dalje biti potreban premijeru Aleksandru Vučiću.

"Mislim da Vučiću treba Nikolić", naglasio je tada predsjednik i izrazio uvjerenje da će Vučić za tri ili četiri godine moći da vlada i bez njegove podrške.

Predsjednik SDPS-a Rasim Ljajić izjavio je nedavno da vjeruje da će osvojiti veći broj glasova na predsjedničkim izborima nego što mnogi smatraju.

"Stojim sa obje noge na zemlji, svjestan sam i šansi i pozicije, ali smatram da imam mogućnost da se kandidujem i vjerujem da ću osvojiti veći broj glasova nego što mnogi smatraju", rekao je Ljajić za B92.

Lider SPS Ivica Dačić je, takođe, ranije najavio da će se kandidovati na predsjedničkim izborima.

Bonus video: