Tenzije uoči skupova u Banjaluci: 2.000 policajaca biće na ulicama

Opozicija ne odustaje od narodnog antivladinog protesta zbog, kako tvrde, kriminala i korupcije, nezaposlenosti, gaženja radničkih prava
0 komentar(a)
policija, Banjaluka, Foto: Reuters
policija, Banjaluka, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.05.2016. 16:49h

Manje od 24 sata ostalo je do početka protesta opozicionih stranaka u centru Banjaluke i kontramitinga koju organizuje vladajuća koalicija, a tenzije zbog mogućih nereda rastu iako je najavljeno da će o bezbjednosti brinuti čak 2.000 pripadnika policije.

Opozicija ne odustaje od narodnog antivladinog protesta zbog, kako tvrde, kriminala i korupcije, nezaposlenosti, gaženja radničkih prava.

Oglušuju se i na apel patrijarha Irineja jer, smatraju, da Crkva ne treba da se miješa u politiku.

Kako je izvještaču Tanjuga izjavio lider opozicione SDS u RS Mladen Bosić odustajanje od protesta značilo bi odricanje od osnovnih ljudskih prava na svoje mišljenje i javno okupljanje.

On je patrijarhu Irineju poručio da je umjesto apela za odustajanje od skupova mogao da zamoli predsjednika RS Milorada Dodika da miting vlasti odloži za nedelju, dok je Dodika optužio da kontramiting organizuje isključivo da bi spriječio protest opozicije.

Dodik je, s druge strane, pozvao predstavnike opozicije da otkažu protest i da rješenje za probleme nađu kroz razgovor, a Bosić mu je odgovorio da "ne zna o čemu bi razgovarali".

Bonus video: