"OVO NEĆE PROĆI"

Građani Beograda protestovali zbog rušenja u Savamali

Organizatori su poručili da ono što se desilo u noći 25. aprila predstavlja nasilje i da su veoma nezadovoljni kako su reagovali nadležni
81 pregleda 5 komentar(a)
protest Savamali, Foto: Betaphoto
protest Savamali, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 10.02.2019. 11:41h

Ispred Skupštine Beograda građani su protestovali zbog rušenja objekata u Savamali poručujući "Ovo neće proći".

Protest je organizovala inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd".

Organizatori su poručili da ono što se desilo u noći 25. aprila predstavlja nasilje i da su veoma nezadovoljni kako su reagovali nadležni, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Predstavnik Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" Radomir Lazović rekao je da su se građani okupili zato što "nisu glupi, ni ludi i vide šta se dešava u ovoj zemlji".

On je kazao da fantomke u izbornoj noći nisu služile da ikoga sakriju, već da zastraše, ali da u tome nisu uspjeli.

"Tu smo da im kažemo da ovo neće proći. Uspjeli su da uplaše policiju, koja treba da štiti građane, a koja je njihovo nasilje prikrila. Dugo, ovakva laž nije podmetnuta kao istina. Oni kradu, lažu, otimaju, i to svi vide i znaju", rekao je Lazović.

Predstavnik Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" Dobrica Veselinović rekao je da su okupljeni na protestu pokret koji raste i da se vlast toga plaši.

"Tražimo odgovornost i ostavke", rekao je Veselinović i dodao da oni čije se ostavke traže imaju 14 dana da ih podnesu, inače će biti održan novi protest ispred Skupštine grada.

Okupljeni su na kraju protesta ispred Skupštine grada bacali toalet papir na tu ustanovu, jer kako je rekao Veselinović, "njihove laži smrde i znamo ko su ljudi iza fantomki", a zatim krenuli prema Vladi kako bi predali svoje zahtjeve.