Haradinaj: Dijalog sa Srbijom će i dalje voditi Tači

Tači se sastao juče sa dvojicom kopredsjedavajućih pregovaračke ekipe za dijalog sa Srbijom, Špendom Ahmetijem i Fatmirom Ljimajem
1006 pregleda 1 komentar(a)
Ramuš Haradinaj, Foto: Beta/AP
Ramuš Haradinaj, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.12.2018. 09:28h

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj potvrdio je da predsjednik Kosova Hašim Tači nastavlja da vodi dijalog sa Srbijom i da imenovanje pregovaračke ekipe ne ometa predsjednika u ostvarivanju ustavnih ovlašćenja.

"Zakon se ne miješa u ovlašćenja predsjednika već samo daje pravnu osnovu za funkcionisanje delegacije", rekao je sinoć Haradinaj.

Kosovska vlada usvojila je Nacrt zakona o dijalogu sa Srbijom i proslijedila ga parlamentu. Riječ je o zakonu koji reguliše odgovornost i nadležnosti članova pregovaračkog tima u procesu dijaloga.

Vlada je odobrila i 300.000 eura budžetskih sredstava za funkcionisanje tima za dijalog.

Istovremeno predsjednik Kosova Hašim Tači sastao se juče sa dvojicom kopredsjedavajućih pregovaračke ekipe za dijalog sa Srbijom, Špendom Ahmetijem i Fatmirom Ljimajem.

Na sastanku je bilo riječi o konačnoj fazi dijaloga i o potrebi nastavka koordinacije tokom procesa razgovora, a u cilju postizanja sporazuma sa Srbijom.

"Ovaj trenutak mora da se iskoristi i potrebno je da se još više ojača političko jedinstvo i da se jednoglasno govori o Kosovu", stoji u saopštenju kabineta predsjednika Kosova.

Bonus video: