BiH: Radnici "Tuzla kvarca" iskopali grobove u krugu fabrike

Radnici i uprava tvrde da su problemi nastali jer su prijavili bivšeg pomoćnika resornog ministra Bahriju Imamovića za mito i korupciju koji je uhapšen i protiv kojeg se vodi sudski postupak. Radnici su pozvali pravosuđe da radi svoj posao, a da se njima omogući da rade svoj
91 pregleda 0 komentar(a)
Tuzla kvarc, Foto: Screenshot (YouTube)
Tuzla kvarc, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 24.04.2016. 15:15h

Radnici fabrike"Tuzla kvarc" u Bosni i Hercegovini su preko vikenda u krugu fabrike iskopali grobna mjesta, piše portal Tuzlanski.ba.

Danas je trinaesti dan štrajka glađu radnika ove firme.

Portal Tuzlanski.ba navodi da je Vlada Tuzlanskog kantona oduzela ovoj fabrici koncesije za eksploataciju jer je protiv firme podignuta optužnica za krađu pijeska, pa su se radnici zbog toga su se odlučili na štrajk glađu.

Radnici i uprava tvrde da su problemi nastali jer su prijavili bivšeg pomoćnika resornog ministra Bahriju Imamovića za mito i korupciju koji je uhapšen i protiv kojeg se vodi sudski postupak. Radnici su pozvali pravosuđe da radi svoj posao, a da se njima omogući da rade svoj.

Prije dva dana, radnici su najavili da su donijeli odluku da se od ponedjeljka 25. aprila zaključaju u prostorije firme, te da zabranjuju ulazak u krug fabrike svima, uključujući i medije.

Bonus video: