Dodik:Ja ću lično, fizički da branim policiju na protestima

"Ništa nisam rekao zato što sam obavješten da je po nalogu Tužilaštva naređeno da se privede gospodin (Davor) Dragičević. Smatram da ja kao političar ne bih trebalo da reagujem", kazao je Dodik
2616 pregleda 5 komentar(a)
Dodik, Foto: Beta
Dodik, Foto: Beta
Ažurirano: 27.12.2018. 15:50h

Ne smije se tući policija jer se onda tuče država. Ja, Milorad Dodik, ću lično fizički da branim policiju, kazao je Predsjednik Predsjendištva BIH Milorad Dodik.

On je komentarisao proteste kao i privođenje Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida, čije ubistvo tužilaštvo i polcija još ne mogu da riješe.

"Ništa nisam rekao zato što sam obavješten da je po nalogu Tužilaštva naređeno da se privede gospodin (Davor) Dragičević. Smatram da ja kao političar ne bih trebalo da reagujem", kazao je Dodik u intervjuu Prvoj televiziji-

On je dodao da na trgu u Banjaluci "nije bilo nikakvog hapšenja, već je bilo privođenja".

Dodik je izjavio da je šokiran jer su "neki tu doveli djecu".

"Taj slučaj je na kraju dobio političke elemente, značajna je pažnja medija i svi su jednako reagovali na tu priču - apriori okrivljujući vlast u RS. Ja poštujem tu bol i sve razumijem, ali jedino mjesto pritiska može biti Tužilaštvo", naglasio je on, u intervjuu za Prvu.

"To je stravična priča, izgubiti člana porodice i ja se slažem da se taj tužilac ukloni s posla jer posao radi traljavo. Spreman sam da prihvatim tužioce iz Amerike, Evrope, Hrvatske, Srbije da se bave time", naveo je i dodao da će se istina znati "kada to Tužilaštvo riješi".

Veliki protesti zakazan je i danas u Banjaluci, ali i u Sarajevu i Mostaru.

"Šta ćete, demokratija", kratko je prokomentarisao Dodik.

Bonus video: