Uprkos protivljenju SDSM: Izbori u Makedoniji raspisani za 5. jun

Bojkot izbora 5. juna najavila je najveća opziciona stranka SDSM Zorana Zaeva i veći broj manjih stranaka, jer smatraju da nijesu ispunjeni uslovi za demokratske fer i kredibilne izbore
0 komentar(a)
Makedonija izbori, Foto: Shutterstock
Makedonija izbori, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.04.2016. 09:35h

Predsjednik makedonskog parlamenta Trajko Veljanovski danas je raspisao vanredne parlamentarne izbore u Makedoniji za 5. jun, iako se tome protivi najveća opoziciona stranka Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM).

Kako je saopštila pres služba Sobranja Makedonije, Veljanovski je rješenje o raspisvanju izbora dostavio Državnoj izbornoj komisiji (DIK), koja je organ za sprovođenje izbora, kao i ministarstvima pravde i vanjskih poslova.

Veljanovski je, kako se ističe, izrazio uvjerenje da će se vanredni parlamentarni izbori održati u mirnoj i demokratskoj atmosferi i da će svi građani 5. juna moći da ostvare svoje pravo da glasaju.

Bojkot izbora 5. juna najavila je najveća opziciona stranka SDSM Zorana Zaeva i veći broj manjih stranaka, jer smatraju da nijesu ispunjeni uslovi za demokratske fer i kredibilne izbore.

Bonus video: