Srbiji izručen Dejan Puzigaća, osuđen za ubistvo navijača Tuluza Brisa Tatona

Puzigaća, koji je u međuvremenu preuzeo ime monah Sava, uhapšen je u septembru prošle godine na aerodromu u atini po Interpolovoj potjernici
80 pregleda 1 komentar(a)
Izručenje, Foto: Shutterstock
Izručenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.04.2016. 08:16h

Dejan Puzigaća (35), koji je osuđen za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona 2009. godine u Beogradu, izručen je juče Srbiji, prenosi današnji Blic.

Puzigaću je Srbiji izručila Grčka.

Prema pisanju lista, Puzigaća, koji se u međuvremenu zamonašio, na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sletio je juče oko 17 sati u pratnji dvojice policajaca u civilu, pošto je Grčka nakon sedam mjeseci od hapšenja odgovorila pozitivno na srpski zahtjev za ekstradiciju osuđenog navijača Partizana.

Puzigaća, koji je u međuvremenu preuzeo ime monah Sava, uhapšen je u septembru prošle godine na aerodromu u atini po Interpolovoj potjernici.

Taton (28) je pretučen 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u centru Beograda, uoči utakmice Partizana i francuskog Tuluza.

Njega je pretukla grupa navijača Partizana. On je preminuo 12 dana kasnije od zadobijenih povreda.

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je zatvorske kazne četrnaestorici osuđenih za ubistvo. Đorđu Preliću i Dejanu Puzigaći kazne su sa 35 i 32 godine zatvora smanjene na 15 i 14 godina zatvora. Kazne su smanjene i Ljubomiru Markoviću i Ivanu Grkoviću, koji su prvostepeno osuđeni na po 30 godina zatvora.

Glavni pretres u ponovljenom suđenju navijaču Partizana Đorđu Preliću za ubistvo Tatona odložen je juče u Višem sudu u Beogradu, jer se nijedan od svjedoka nije pojavio, a nastavak je zakazan za 28. april.

Bonus video: