Albanski vojni helikopter pao u Skadarsko jezero, dvoje mrtvih

Crnogorska policija ima potpisan sporazum sa albanskim kolegama o zajedničkim patrolama na Skadarskom jezeru, na osnovu kojeg crnogorske patrole mogu da ulaze na albansku teritoriju
83 pregleda 99 komentar(a)
Helikopter, Foto: Reuters
Helikopter, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.04.2016. 15:34h

Helikopter albanske vojske "Eurokopter EC 145" pao je danas popodne na sjeveru Albanije, na području Skadra, a najmanje dvije osobe su poginule, prenosi ANSA.

Ova agencija navodi da je među mrtvima i pilot, dok je treća osoba koja je bila u letjelici teško povrijeđena. Helikopter je pao u Skadarsko jezero, a ronioci trenutno traže tijela žrtava.

Prema nezvaničnim podacima "Vijesti", danas oko 14:15 časova, crnogorska policija je obavještena od albanske policije da je na području Skadarskog jezera na njihovoj teritoriji, mjestu Kopljik pao vojni helikopter sa tri člana posjede.

Odmah po tom saznanju, crnogorska policija je uputila patrolni čamac kao ispomoć na mjesto događaja.

Crnogorska policija ima potpisan sporazum sa albanskim kolegama o zajedničkim patrolama na Skadarskom jezeru, na osnovu kojeg crnogorske patrole mogu da ulaze na albansku teritoriju.

Patrolni čamac sa crnogorskom posadom, poslat je kao ispomoć albanskoj strani.

Poginuli su piloti Florian Delija i Donald Hodža, dok je povrijeđen vojnik Gerald Baramuća.

Albanska vojska još uvijek nije objavila zvaničnu verziju inidenta, a ANSA navodi da se za sada zna da je helikopter, koji je nedavno kupljen u Francuskoj, bio na rutinskom letu.

Bonus video: