SASTANCI I SA ČOVIĆEM I IVANIĆEM

Susret Vučića i Izetbegovića u Mostaru 12. aprila

Haške presude prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću i lideru radikala Vojislavu Šešelju bile su nedavno povod za verbalni sukob Vučića i Izetbegovića koji je najavio mogućnost obnavljanja tužbe protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde,
2 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 06.04.2016. 10:01h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će se tokom posjete Mostaru 12. aprila, sastati sa bošnjačkim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem.

Vučić je naveo da će sastati i sa hrvatskim i srpskim članovima Predsjedništva BiH Draganom Čovićem i Mladenom Ivanićem.

"Da, sastaću se sa Izetbegovićem. Sastaću se odvojeno sa Čovićem i sa Ivanićem. To će biti odvojeni sastanci, imaćemo i zajednički ručak. Mislim da ću imati i još bilateralnih susreta u Mostaru", rekao je Vučić.

Haške presude prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću i lideru radikala Vojislavu Šešelju bile su nedavno povod za verbalni sukob Vučića i Izetbegovića koji je najavio mogućnost obnavljanja tužbe protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde, prenosi Radio Slobodna Evropa.