Dragičević nakon protesta u Banjaluci: Ne idem odavde

"Tri velika skupa. Ukupno 60.000 ljudi. Mir i dostojanstvo. Šta smo dobili od toga? Da nas tuku kao 25. decembra. EU, fino vam je (ministar policije RS Dragan) Lukač čestitao Božić. Sad mu dajte Nobelovu nagradu za mir", kazao je Dragičević
2239 pregleda 2 komentar(a)
Večeras u Banjaluci, Foto: BETA/AP
Večeras u Banjaluci, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 30.12.2018. 20:13h

Otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, Davor Dragičević pozvao je večeras građane okupljene na Trgu Krajine da krenu s njim u protestu šetnju ulicama Banjaluke.

"Onda se vraćam kod svog sina, na njegov Trg i ostajem ovde", rekao je Davor Dragičević.

On je naveo da je Srbin, pravoslavac, čijeg su sina ubili Srbi, pravoslavci.

"Dženana Memića su ubili muslimani. Ja sam bio u vojsci RS, a (otac ubijenog Dženana) Muriz u Vojsci Federacije BiH. I šta ćemo sad", rekao je Dragičević.

Sa okupljanjaSa okupljanja

On je pozvao građane Banjaluke, RS i BiH da podrže njega i porodicu Memić, čiji je sin takođe nastradao pod nejasnim okolnostima u Sarajevu, a niko nije odgovarao.

"Ne stanete li uz ovo, sve će vas pobiti. Ne idem odavde. Svako po svojoj savjesti i obavezama koliko može da dođe i ostane. Nova godina, Božić... Gdje sam ja? Gdje je moj David? Satrunuo na Novom groblju", naveo je Davor Dragičević.

On je kazao da više neće biti velikih skupova "Pravda za Davida".

"Tri velika skupa. Ukupno 60.000 ljudi. Mir i dostojanstvo. Šta smo dobili od toga? Da nas tuku kao 25. decembra. EU, fino vam je (ministar policije RS Dragan) Lukač čestitao Božić. Sad mu dajte Nobelovu nagradu za mir", kazao je Dragičević.

On je rekao i da predsjedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poziva predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Milana Tegeltiju, kako je kazao, "svog slugu", da mu riješi slučaj.

"Da prenesu slučaj u Tužilaštvo BiH, da tu kontrolišu proces i odvedu ga u beskraj. Insistiraću da moj advokat Ifet Feraget bude na sastanku s ambasadorima EU i Tegeltije kako ih ne bi lagao", naveo je on.

On je dodao da će za incidente, ako ih bude, biti odgovorna policija.

"Znam ko su mi prijatelji, znam ko su ovi u plavim uniformama i ko im komanduje", naveo je Davor Dragičević.

Građani su poslije njegovog govora krenuli u šetnju ulicama Banjaluke.

Bonus video: