Radončić: Nisam kriv

Radončić se, prema optužnici Tužilaštva BiH, tereti za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem
2 komentar(a)
Fahrudin Radončić, Foto: Screenshot (YouTube)
Fahrudin Radončić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 16.03.2016. 10:59h

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić danas je u Sudu Bosne i Hercegovine kazao da se ne osjeća krivim za djela koja mu se stavljaju na teretj javlja televizija N1.

On se, prema optužnici Tužilaštva BiH, tereti za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Radončić se 11. marta na ročištu o izjašnjenju o krivici nije pojavio zbog zdravstvenih problema. Tada je zbog problema sa srcem bio na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu. U pritvorsku jedinicu ponovo je vraćen 14. marta.

Na tom ročištu su ostali optuženi takođe naveli da se ne osjećaju krivim ni po jednoj tački iz optužnice.

Optužnica protiv njih je potvrđena 15. februara a terete se da su dogovaranjem i međusobno povezanim radnjama počinili krivična djela: udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Svi optuženi, osim Radončića, brane se sa slobode. Njemu je, nakon što je prekršio mjere zabrane koje mu je izrekao Sud BiH, na predlog državnog tužilaštva ponovo određen pritvor.

Pritvor mu je određen jer je prekršio mjere zabrane: napuštanje mjesta boravišta, kućnog pritvora i kontaktiranje s medijima.

Bonus video: