Policija naredila građanima da se raziđu iz crkvenog dvorišta gdje su došli da zapale svijeće za Davida Dragičevića

Građani, kojih je bilo oko stotinu, uglavnom žena, negodovali zbog ovakvog zahtjeva policije
3516 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.01.2019. 20:06h

Banjalučka policija naredila je večeras građanima da se raziđu iz porte crkve Hrista Spasitelja u centru grada, gdje su došli da, zajedno sa Suzanom Radanović, majkom ubijenog Davida Dragičevića, zapale svijeće za njenog sina.

Policija je od građana zatražila da se raziđu, jer kako su naveli, skup nije najavljen.

Građani, kojih je bilo oko stotinu, uglavnom žena, negodovali zbog ovakvog zahtjeva policije.

"U gradu nema stajanja, ni kad kupujete novine ni kad idete kod doktora", kazala je Suzana Radanović, majka ubijenog Davida.

Večeras je sa njom svijeće zapalila i Budimka Bajo Bollin, majka djevojčice Ivone, koja je u Bijeljini stradala pod sumnjivim okolnostima 2009. godine kada je imala samo osam godina.

Suzana Radanović je pozvala ministra policije Dragana Lukača da riješi ubistvo njenog sina ili da podnese ostavku iz moralnih razloga.

"Doveli su me u situaciju da ne smijem pomenuti ime svoga sina na ulici. I dalje ćemo zahtijevati pravdu za Davida", naglasila je Suzana Radanović.

Policija je prije dva dana zabranila sva okupljanja grupe "Pravda za Davida", a večeras je po prvi put policija ušla u crkveno dvorište i tražilo od građana da se raziđu.

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića, poslednji put je viđen 30. decembra 2018. godine, poslije velikog skupa i protestne šetnje "Pravda za Davida" kod džamije Ferhadija.

Policija je saopštila da traga za njima, a britanska ambasada Velike Britanije demantovala je da se Davor Dragičević nalazi u toj ambasadi u Sarajevu.

Bonus video: