Priveden lider Samoopredjeljenja Visar Imeri

Imerija je policija jutros odvela iz njegovog stana, prenose kosovski mediji
0 komentar(a)
Visar Imeri, Foto: Beta
Visar Imeri, Foto: Beta
Ažurirano: 02.03.2016. 10:18h

Lider opozicionog pokreta Samoopredjeljenje i poslanik u Skupštini Kosova Visar Imeri, priveden je jutros, prenose kosovski mediji.

Imerija je policija jutros odvela iz njegovog stana, prenose kosovski mediji, uz snimak koji je načinio jedan građanin, na kome se vidi kako Imeri, u pratnji dvojice pripadnika Kosovske policije, izlazi iz zgrade i ulazi u policijski kombi.

RTK navodi da je Imeri sproveden u Osnovni sud u Prištini na saslušanje zbog sukoba koji je 2012. godine imao sa poslanikom DPK Bekimom Hadžijuom.

Imeri je optužen da je, zajedno sa poslanikom Samoopredjeljenja Redžepom Seljimijem, bivšim poslanikom Fljorinom Krasnićijem i vozačem Besartom Bujupijem, napao Hadžijua, kome su tom prilikom nanijete lakše tjelesne povrede.

Tužilaštvo Imerija tereti da je 29. juna 2012. godine tokom pauze sjednice Skupštine Kosova sa pomenutom grupom napao poslanika Hadžijua.

Do sada je održano više od 15 ročišta u tom predmetu, a Imeri se nijednom nije pojavio.

Imeri je lider Samopredjeljenja, jedne od radikalnih kosovskih opozicionih stranaka, koja se protivi dijelu briselskog sporazuma koji se odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština i demarkaciji granične linije Kosova i Crne Gore.

Kosovska opozicija zahtijeva raspisivanje vanrednih izbora na Kosovu.

Bonus video: