"Ako se ovako nastavi Kosovo, spoljnopolitički projekat EU, upašće u haos"

"Standard" ističe da se navodno radi o sporu oko sporazuma sa Srbijom i Zajednice srpskih opština, ali ukazuje da to interesuje samo dio opozicije, dok većina želi samo vlast
4 komentar(a)
Kosovo, skupština, Foto: Beta-AP
Kosovo, skupština, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 27.02.2016. 10:07h

Bečki dnevnik "Standard" ocijenio je danas da Kosovo politički stoji u mjestu, dok se EU i SAD nalaze pred teškom odlukom da li će uslišiti želju opozicije da se održe prijevremeni izbori, pošto bi tada dozvolili ucjenu, i to još nasiljem, koje primjenjuje opozicija.

Povodom političke krize na Kosovu taj list konstatuje da je do sada međunarodna zajednica na Kosovu polagala nadu da će se kriza sama riješiti, ali smatra da to više ne može da traje dugo, jer opozicija bojkotuje skupštinu već pola godine bacanjem suzavca.

"Ako se dozvoli da se situacija nastavi Kosovo, koji je jedan spoljnopolitički projekat EU, upašće u haos", ocjenjuje list koji smatra i da opozicija neće popustiti.

"Standard" ističe da se navodno radi o sporu oko sporazuma sa Srbijom i Zajednice srpskih opština, ali ukazuje da to interesuje samo dio opozicije, dok većina želi samo vlast.

"Političari koji su navikli da budu u žiži međunarodne pažnje previđaju da je Kosovo samo jedna mala država na Balkanu, a zasigurno ne centar svijeta kojim moraju prioritetno da se bave EU i SAD. Krivica da se ti ljudi precjenjuju je i u tome što im se predugo međunarodno "titralo"", zaključuje "Standard".

Bonus video: