Pisac se ogradio od prisustva predsjednika Srbije na dodjeli nagrade

"Moram da se ogradim od prisustva Tomislava Nikolića. Poštujući instituciju predsjednika, ja od 90-ih ne podržavam njegovu politiku", rekao je David u obraćanju prisutnima na proslavi Dana Narodne biblioteke Srbije
82 pregleda 14 komentar(a)
Filip David, Foto: Svetlana Mandić
Filip David, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 26.02.2016. 11:44h

Ovogodišnji dobitnik nagrade za Najbolju knjigu u mreži javnih biblioteka u Srbiji Filip David primio je danas u Narodnoj biblioteci to priznanje, ali se i ogradio od prisustva predsjednika Srbije Tomislava Nikolića rekavši da nikada nije podržavao njegovu politiku.

"Moram da se ogradim od prisustva Tomislava Nikolića. Poštujući instituciju predsjednika, ja od 90-ih ne podržavam njegovu politiku", rekao je David u obraćanju prisutnima na proslavi Dana Narodne biblioteke Srbije.

Nagradu mu je uručio upravnik Narodne biblioteke Srbije Laslo Blašković, dok je direktorki Biblioteke grada Beograda Jasmini Ninkov nagradu za doprinos u bibliotekarstvu "Janko Šafarik" uručio predsjednik Nikolić.

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac rekao je da je uvjeren da kultura ne bira strane i da pripada svima i da zato treba pažljivo birati riječi koje se izgovaraju u Narodnoj biblioteci Srbije.

Narodna biblioteka Srbije danas je proslavila dan te ustanove i Nacionlni dan knjige, 28. februar.

Bonus video: