Priština: U sukobima demonstranata i policije povrijeđeno 12 osoba

Predsjedništvo Skupštine Kosova odlučilo je da zbog ometanja rada sa sjednice isključi šest poslanika opozicije
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2016. 20:37h

Direktor urgentnog centra KBC Kosova Basri Ljenjani izjavio je da je tokom večerašnjeg protesta opozicije i sukoba sa policijom u Prištini povrijeđeno 12 osoba, od toga 11 pripadnika policije Kosova. Ljenjani je na konferenciji za novinare rekao da se radi o lakšim povredama od suzavca i udaraca kamenjem. Medju povrijeđenima je i jedan kamerman, rekao je Ljenjani, dok od demonstranata niko do sada nije zatražio ljekarsku pomoć. Svi povrijeđeni pripadnici policije su nakon ukazane ljekarske pomoći pušteni kući. Ljenjani je naglasio da je ovo zvaničan, ali ne i konačan izvještaj o povrijeđenima tokom današnjih sukoba policije i demonstranata u Prištini.

Poslanik pokreta Samoopredeljenje Ismail Kurteši aktivirao je danas suzavac u nastavku ranije prekinute sjednice parlamenta dok je predsjednik Skupštine Kadri Veselji obavještavao poslanike o isključenju šestoro poslanika opozicije. Predsjedništvo Skupštine Kosova odlučilo je na sjednici održanoj nakon prvog aktiviranja suzavca u skupštinskoj sali, da zbog ometanja rada sa sjednice isključi poslanike Samoopredeljenja Ismalja Kurtešija i Fatona Topalija i poslanike Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Teutu Hadjiu, Time Kadrijaj, Palju Ljekaja i Balji Muharemija.

Dok je Veselji tražio od tih poslanika da se dobrovoljno udalje iz sale i dok su poslanici opozicije zbog toga negodovali lupanjem u stolove, Kurteši je ponovo aktivirao suzavac.

Hašim Tači izabran za predsjednika Kosova >>>

Tokom prethodne pauze, policija je privela poslanika ABK-a Balji Muharemija koji je medijima izjavio da je aktivirao suzavac.

Na centralnom gradskom trgu nalaze se pristalice opozicije koji već treći dan kampuju ispred zgrade skupštine i vlade Kosova uz zahtjev da budu raspisani vanredni izbori.

Galerija

Bonus video: