Odbijen zahtjev Kapetana Dragana za izuzećem sudije

Vrhovni sud potvrdio je i odluku optužnog vijeća o određivanju istražnog zatvora. Vasiljković je pritvoren zbog teških okolnosti počinjenog djela, ali i opasnosti od bjekstva, s obzirom da ima australijsko i srpsko državljanstvo, a i dugo je bio nedostupan
1 komentar(a)
Dragan Vasiljković, Foto: Betaphoto
Dragan Vasiljković, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 26.02.2016. 07:54h

Draganu Vasiljkoviću, optuženom za ratni zločin nad civilima i ratnim zarobljenicima za vrijeme rata u Hrvatskoj, sudiće se u Splitu pošto je Vrhovni sud Hrvatske odbio njegov zahtjev za izuzećem predsjednika Županijskog suda Marijana Miletića, prenose hrvatski mediji.

Sada bi Miletić trebalo da odluči o zahtjevu Dragana Vasiljkovića za izuzećem sudija njegovog suda, prenosi portal Index.hr.

Radi se o pukoj formalnosti, jer će Miletić sasvim sigurno, navodi hrvatski portal, odbiti takav zahtjev, što znači da će biti stvoreni tehnički uslovi da se održi ročište o potvrđivanju optužnice.

Vrhovni sud potvrdio je i odluku optužnog vijeća o određivanju istražnog zatvora. Vasiljković je pritvoren zbog teških okolnosti počinjenog djela, ali i opasnosti od bjekstva, s obzirom da ima australijsko i srpsko državljanstvo, a i dugo je bio nedostupan, navodi Index.

Zaključeno je da ne dolazi u obzir nikakva mjera koja bi zamijenila istražni zatvor, a ni kaucija. Vasiljković je ponudio pet miliona kuna da mu se omogući obrana sa slobode.

Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, je izuzeće sudija tražio smatrajući da neće biti objektivni jer su s područja koje je obuhvaćeno optužnim aktom.

Kapetan Dragan se tereti po pet tačaka optužnice za ratni zločin nad civilima i ratnim zarobljenicima u Dalmaciji i Glini.

Bonus video: