Kosovo: Poslanik Samoopredjeljenja gađan jajima, ponovo bačen suzavac

Nakon povratka u salu, suzavac je i treći put bačen
0 komentar(a)
suzavac Kosovo, Foto: Reuters
suzavac Kosovo, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.02.2016. 12:22h

Poslanici kosovske opozicije ponovo su, drugi put danas, aktivirali suzavac u Skupštini Kosova, nakon pauze koja je uslijedila poslije prvog takvog incidenta.

Poslanici su ponovo napustili skupštinsku salu a, kako je agenciji Beta rekao poslanik Nenad Rašić, predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veselji suspendovao je devet poslanika pokreta Samoopredjeljenje.

Nakon povratka u salu, suzavac je i treći put bačen.

Skupštinsku zgradu obezbjeđuje veliki broj pripadnika specijalne kosovske policije, jer ispred zgrade protestuju pristalice opozicije protiv Vlade, premijera Kosova Ise Mustafe i njegovog zamjenika Hašima Tačija.

Kosovska policija uhapsila je ranije danas jednog od napadača na poslanika opozicionog pokreta Samoopredjeljenje Aljbina Kurtija kog su dvojica nepoznatih muškaraca gađala jajima ispred zgrade parlamenta u Prištini.

Na snimku se vide dvojica muškaraca kako Kurtiju prilaze s leđa i pogađaju ga jajima u predjelu ramena.

Potom napadači bježe, a policajci koji obezbjeđuju parlament počinju da trče za njima i uspijevaju da uhvate jednog napadača.

Samoopredjeljenje je nakon napada saopštilo da je za incident odgovorna policija, odnosno da su Kurtija gađali policajci u civilu.

Do sada su upravo aktivisti pokreta Samoopredjeljenje svoje oponente gađali jajima, a na meti su im bili ministri pravde Hajredin Kuči, ekonomskog razvoja Bljerand Stavileci, poljoprivrede Memlji Krasnići i rada Arban Abraši, kao i zamjenici ministra inostranih poslova Petrit Seljimi i lokalne samouprave Bajram Geci.

Sa takvom praksom prestali su nakon što se obezbjeđenje Krasnićija fizički sukobilo sa aktivistima Samoopredjeljenja koji su jajima pogodili ministra.

Opozicioni poslanici su u zgradi Skupštine Kosova jajima gađali i premijera Kosova Isa Mustafu.

Bonus video: