SUSRET SA FILIPOM BRIDLAVOM

Jahjaga traži formalne odnose Kosova i NATO-a

Kako je saopšteno, Jahjaga je zahvalila Bridlavu na doprinos pripadnika KFORA u očuvanju mira i sigurnosti na Kosovu, što je omogućilo institucijama Kosova i građanima da grade demokratsku i funkcionalnu državu
2 komentar(a)
Jahjaga, Foto: Beta/AP
Jahjaga, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.02.2019. 17:12h

Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga zatražila je danas, tokom razgovora sa vrhovnim komandantom NATO-a u Evropi Filipom Bridlavom (Philip Breedlove), da Kosovo i Nato uspostave formalne odnose, kako bi Priština jednog dana postala punopravna članca sjeverno-atlantskog saveza, saopštio je kabinet predsjednice.

Ona je u Prištini sa Bridlavom razgovarala o aktuelnoj situaciji i bezbjednosnim izazovima na Kosovu i u regionu, transformaciji Bezbjednosnih snaga Kosova u Oružane snage i procesu integracije Kosova u NATO.

Kako je saopšteno, Jahjaga je zahvalila Bridlavu na doprinos pripadnika KFORA u očuvanju mira i sigurnosti na Kosovu, što je omogućilo institucijama Kosova i građanima da grade demokratsku i funkcionalnu državu.

Predsjednik Vlade Kosova Isa Mustafa informisao je Bridlava o napretku koji je postignut na Kosovu i rezultatima u oblasti bezbjednosti, integrativnim procesima, napretku u oblasti ekonomskog razvoja i jačanju pravne države, saopšteno je iz kabineta premijera.

Mustafa je govorio i o rezultatima Kosova u borbi protiv nasilnog radikalizma i terorizma i merama koja su preduzete u okviru globalne koalicije protiv ovih pojava.

Mustafa i Bridlav razgovarali su i o saradnji i političkom dijalogu Kosova i NATO-a.