Putin potpisao: Vučiću orden Aleksandra Nevskog

Riječ je o najvišem ordenu ruske države koji posljednjih sto godina nije dobio nijedan Srbin
1956 pregleda 10 komentar(a)
Vučić i Putin, Foto: Beta-AP
Vučić i Putin, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 07.01.2019. 18:58h

Predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o nagrađivanju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog za veliki doprinos u razvoju saradnje dvaju država, javila je pres-služba Kremlja.

"Šef ruske države je potpisao ukaz o nagrađivanju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog za veliki lični doprinos razvoju višestrane saradnje sa Ruskom Federacijom", navodi se u saopštenju, prenosi RTS.

Prije nekoliko mjeseci mediji su pisali da će srpski predsjednik biti odlikovan jednim od najvećih ruskih priznanja koje rijetko dobijaju strani državljani.

Vučić je u subotu rekao da bi orden Aleksandra Nevskog za njega predstavljao veliku čast.

Riječ je o najvišem ordenu ruske države koji posljednjih sto godina nije dobio nijedan Srbin, a prije toga dobilo ga je samo šest - Nikola Pašić, Aleksandar Karađorđević kao regent, Karađorđe, naveo je Vučić.

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin čestitao je Vučiću na ordenu.

"Srdačno čestitam predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na visokom priznanju. Ukaz o dodjeljivanju ordena Aleksandar Nevski potpisao je predsjednik Rusije Vladimir Putin danas, 7. januara", napisao je Čepurin na Tviteru.

Bonus video: