Određen jednomjesečni pritvor Fahrudinu Radončiću

Pritvor prema ovom rješenju može da traje do 25. februara 2016. godine ili do nove odluke Suda, prenijela je agencija Hina
50 pregleda 4 komentar(a)
Fahrudin Radončić, Foto: Betaphoto/HINA
Fahrudin Radončić, Foto: Betaphoto/HINA
Ažurirano: 28.01.2016. 15:28h

Sud Bosne i Hercegovine donio je danas odluku od određivanju jednomjesečnog pritvora lideru Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudinu Radončiću, koji je uhapšen pod sumnjom da je ometao rad pravosuđa.

Pritvor prema ovom rješenju može da traje do 25. februara 2016. godine ili do nove odluke Suda, prenijela je agencija Hina.

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivično djelo za koje se tereti i odredio mu pritvor zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni, boravkom na slobodi, uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, navodi se u saopštenju Suda.

Sud je procijenio i da postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će Radončić ponoviti isto ili istovrsno krivično djelo, odnosno nastaviti sa vršenjem opisanih radnji ukoliko se nađe na slobodi.

Radončić je osumnjičen da je počinio krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, krivično djelo ometanje rada pravosuđa i krivično djelo davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Radončić je uhapšen u ponedjeljak u Hadžićima u akciji "Lutka 2", a prvobitno se teretio za ometanje rada pravosudnih organa.

Bonus video: