Crnogorski državljanin uhapšen kod Gacka: Pronađeno 240 kila skanka

Zeničani su bili 'čistači' i pokušali su da jave vozaču kombija da se vrati, pa se on u jednom momentu okrenuo nazad, ali ga je policija ubrzo zaustavila"
12000 pregleda 4 komentar(a)
Oduzeti skank, Foto: MUP Republike Srpske
Oduzeti skank, Foto: MUP Republike Srpske
Ažurirano: 08.01.2019. 18:27h

Crnogorski državljanin Milorad Grba i Zeničani Benjamin Krehić i Adis Misimović uhapšeni su u selu Miholjače kod Gacka zbog sumnje da su švercovali oko 240 kilograma skanka.

Kako prenosi portal trebinjelive.info, policija je saopštila da su uhapšeni koristili jedan automobil i kombi u kome se nalazila droga.

Kako se pretpostavlja, droga je do Gacka došla ustaljenom rutom preko Albanije, Kosova i Metohije i Crne Gore, a bila je namijenjena tržištu Federacije BiH, prenosi trebinjelive.info.

"Tokom kontrole automobila 'Mercedes', kojim je upravljalo K.B. (1993.) iz Zenice, a sa kojim se u vozilu nalazio i A.M. (1979) iz Zenice, iz istog pravca uočili su kretanje i vozila 'Reno trafic', koje se okrenuo na putu, te krenuo prema selu Miholjače i pokušao pobjeći. Brzom reakcijom policija je uspjela zaustaviti reno, kojim je upravljao M.G. (1970.) iz Crne Gore", saopštila je tamošnja policija.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa je istakao da je ovo jedna od najvećih zaplijena droge posljednjih godina, te da je akcija urađena na osnovu operativnih saznanja i iz zasjede, a u cilju suzbijanja teškog kriminalita i krijumčarenja droge.

"Zeničani su bili 'čistači' i pokušali su da jave vozaču kombija da se vrati, pa se on u jednom momentu okrenuo nazad, ali ga je policija ubrzo zaustavila", naveo je Laketa.

On nije mogao potvrditi tačnu tržišnu vrijednost skanka, uz informaciju da je osobi koja je prevozila drogu bilo obećano 10 hiljada eura da je prebaci do Sarajeva. Naveo je da će nakon kriminalističke obrade slučaj preuzeti Republičko tužilaštvo u Banjaluci.

Granična policija BiH u decembru je kod Bileće uhapsila četiri crnogorska državljanina koji su preko granice prenosili 200 kilograma skanka.

Bonus video: