Stravičan zločin u okolini Bujanovca: Majka ubila bebu, tijelo rastrgli psi?

Mještani Biljače su uznemireni zbog saznanja da je novorođenče pronađeno bez nogu i ruku
95 pregleda 11 komentar(a)
Bujanovac, Foto: Opština Bujanovac
Bujanovac, Foto: Opština Bujanovac
Ažurirano: 16.01.2016. 08:01h

Ispred OŠ „Desanka Maksimović“ u Biljači, kod Bujanovca, Zoran Ristić i nekolicina prolaznika nedavno su pronašli mrtvu bebu, piše "Blic".

Sumnja se da je bebu rodila DŽ. R. (17) iz Biljače, protiv koje će Više javno tužilaštvo u Vranju podnijeti krivičnu prijavu zbog ubistva djeteta pri porođaju.

Mještani Biljače su uznemireni zbog saznanja da je novorođenče pronađeno bez nogu i ruku.

"Još sam pod utiskom jezivog prizora. O nemilom slučaju ništa ne mogu da komentarišem. Neko je prijavio slučaj policiji, koja je ubrzo stigla na mjesto tragičnog događaja", rekao je za "Blic" Zoran Ristić, koji radi u apotekarskim stanicama u Muhovcu i Biljači.

Portparol Policijske uprave u Vranju Goran Jovčić ističe da će protiv nepoznatog počinioca biti podnijeta prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistva djeteta pri porođaju. Jovčić je rekao da su na uviđaju u Biljači bili predstavnici policije, nadležnog Osnovnog javnog tužilaštva i ljekari. U vranjskoj policiji nijesu saopštili ime i prezime osobe osumnjičene za čedomorstvo.

Prema nezvaničnim podacima, osumnjičena porodilja je u prisustvu roditelja bila podvrgnuta ginekološkom pregledu u Zdravstvenom centru u Vranju.

Leposava Jovčić, portparol Višeg javnog tužilaštva u Vranju, potvrdila je za "Blic" da je u toku predistražni postupak.

"Policija u Bujanovcu 11. januara obavijestila je tužilaštvo da je u Biljači pronađen raskomadani leš novorođenčeta. Najvjerovatnije je da su leš bebe raskomadali psi lutalice. Naložena je obdukcija leša i DNK vještačenje zbog pronalaženja bioloških tragova", kazala je Jovčić.

Sahrana na seoskom groblju

Socijalni radnik Amet Arifi rekao je da je sproveo naredbu zamjenika tužioca iz Bujanovca da Centar za socijalni rad organizuje sahranu novorođenčeta. U dogovoru sa predsjednikom Mjesne zajednice Biljača sahrana je 12. januara obavljena na seoskom groblju.

Bonus video: