Incko tvrdi da mu pristalice Dodikovog SNSD-a prijete smrću

Incko, navodi se, smatra da svako ima pravo na svoje mišljenje te da će on to pravo braniti čak i onda kada su izjave upućene protiv njega lično
8 komentar(a)
incko, Foto: Reuters
incko, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.01.2016. 17:34h

Kancelarija visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini optužila je pristalice stranke Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika da pisanim porukama zahtijevaju odlazak Valentina Incka i da mu navodno prijete smrću.

OHR je saopštio da je Incko mišljenja da SNSD-u odgovara da primijeni taktiku preusmjeravanja frustracija građana nezadovoljnih trenutnom ekonomskom situacijom u Republici Srpskoj s organa vlasti predvođenih SNSD-om na njega lično, ali u tome, kako se navodi, neće uspjeti.

Tvrdi se, naime, da je na adresu Kancelarije stigao veliki broj razglednica s logom Dodikovog SNSD na čijim prednjim stranama je Incko poziva da napusti BiH, te da neke od tih razlogednica izražavaju političke stavove građana, ali da i i onih koje sadrže uvredljive tekstove, pa "čak i prijetnje smrću".

Incko, navodi se, smatra da svako ima pravo na svoje mišljenje te da će on to pravo braniti čak i onda kada su izjave upućene protiv njega lično.

"Nažalost, neke razglednice sadrže uvredljiv tekst, pa čak i pretnje smrću", tvrde iz OHR-a uz napomenu da su takve prijetnje krivično delo i da će razglednice takvog sadržaja biti predate nadležnim organima.

"Jasno nam je da je poštarina za sve ove razglednice unaprijed plaćena i pretpostavljamo da je poštarinu platio SNSD, a to postavlja pitanje o ulozi stranke u upućivanju pretnji smrću", navodi se u saopštenju.

"Građani u RS-u su itekako svjesni ko je odgovoran za situaciju u ovom entitetu nakon 10-godišnje vladavine SNSD-a", naveo je visoki predstavnik i dodao da u RS-u ima više od 135.000 nezaposlenih i hiljade porodica koje žive u siromaštvu.

Kazao je i da je "SNSD pokazao kako nema osjećaj za stvarnost s kojom se suočavaju obični građani RS-a kada je odlučio da potroši sredstva na jeftine trikove kao što je ovaj".

Umjesto toga, dodao je, te novce trebao je iskoristiti kako bi pomogao onima kojima je pomoć najpotrebnija.

"Budući da je upravo počela nova godina, mislim da bi bilo bolje da umjesto mržnje širimo saradnju i ljubav", rekao je Incko, prenijela je Fena.

Bonus video: