"IMAM OZBILJNIJEG POSLA"

Ivanić: Neću da učestvujem u Dodikovom rijalitiju

Ivanić je istakao da „samo nepristojan i nevaspitan čovjek može Srbe da dijeli na dan Božića i Dan RS“
1 komentar(a)
Mladen Ivanić, Foto: Betaphoto
Mladen Ivanić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 15.01.2016. 11:54h

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić optužio je danas predsjednika RS-a i SNSD-a Milorada Dodika da, umjesto da zagovara jedinstvo u RS-u, pravi određeni, kako je rekao, rijaliti šou i sukobe, u kojem on neće da učestvuje, jer ima mnogo ozbiljnijeg posla s kojim treba da se bavi.

Ivanić je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da Dodik nema šta da kaže kuda ide RS, već se služi najgornim mogućim rječnikom, ali da neće da se s njim takmiči u „primitivizmu“, već će o bitnim pitanjima dati svoje stavove.

"Neću učestvovati u podjeli srpskog naroda, jer je interes stabilnost i ekonomski napredak, a politika koju vodi Dodik ide prema sukobima", rekao je Ivanić navodeći da želi mir u BiH i dobre odnose zemlje sa susjedima.

Komentarišući učestale Dodikove optužbe prema Savezu za promjene, Ivanić je istakao da „samo nepristojan i nevaspitan čovjek može Srbe da dijeli na dan Božića i Dan RS“.

Odbacio je Dodikove tvrde da nije reagovao prilikom predlaganje britanske rezolucije o Srebrenici, ističući da je dao ogroman doprinos da se ta rezlucija ne usvoji, jer je svojim pismom koje je uputio evropskim zvaničnicima pokazao da svi o tom pitanju u BiH ne misle isto.

"Interes BiH je da se okrene razvoju, otvaranju novih radnim mjesta, a ne šupljim i beskorisnim svađama i sukobima", naveo je.

Prvi zadatak je, kaže, aplikacija BiH za članstvo u Evropsku uniju (EU) za koju očekuje da bude predata do kraja ovog mjeseca, a kaže da za to postoji značajna podrška evropskih zvaničnika.