Džihadisti sa Balkana: Ako ne možete da naselite ID, borite se tu gdje jeste, autobombama, otrovom...

Video referira Balkan kao istorijsko muslimansku teritoriju, gdje su nakon Prvog svjetskog rata "mračne sile" osnovale svoje države na komunističkom modelu. Najviše su se osvrnuli na bivšu Jugoslaviju i period njenog postojanja nazvali periodom poniženja za muslimane na Balkanu
109 pregleda 104 komentar(a)
Islamska država Balkan, Foto: Screenshot
Islamska država Balkan, Foto: Screenshot
Ažurirano: 07.01.2016. 13:41h

Islamska država objavila je novi propagandni materijal, ovog puta direktno usmjeren na Balkan i džihadiste koji se bore u njihovim redovima sa prostora Balkana.

Promotivni video "Ponos je u džihadu - poruka narodu Balkana" namijenjen je istovremeno kao poruka i prijetnja svima na prostoru bivše Jugoslavije - gdje je muslimanima namijenjen kao poruka, a ostalima kao direktna prijetnja. Video predstavlja džihadiste sa prostora Balkana, koji to prenose.

"Nama je čast i ponos da se predstavimo kao Alahovi robovi, koji dolazimo porijeklom sa balkanskih područja", poručuje na tečnom bosanskom jeziku.

Video referira Balkan kao istorijsko muslimansku teritoriju, gdje su nakon Prvog svjetskog rata "mračne sile" osnovale svoje države na komunističkom modelu. Najviše su se osvrnuli na bivšu Jugoslaviju i period njenog postojanja nazvali periodom poniženja za muslimane na Balkanu.

Drugi muškarac poručuje muslimanima sa Balkana da se nasele u takozvanu Islamsku državu, a sve one koji to ne mogu, da se bore tamo gdje jesu - isključivo terorističkim metodama, autobombama i otrovom.

"Neka crknu. Neka crknu od muke, od otrova. Ubijajte ih na svakom mjestu, gdje god stignete", kaže.

Mjesta na koja pozivaju da se te grozote provode su najviše BiH i Srbija. Pozivaju na rušenje "izdajničke vlade u BiH", te stvaranje novog kalifata upravo na ovim prostorima, prenosi portal Dnevnik.hr.

Video možete pogledati OVDJE.

Bonus video: