Građanima Sarajeva dijelili tegle sa čistim vazduhom

Zbog povišene zagađenosti vazduha vlasti Kantona Sarajevo donijele su odluku da djeca do ponedeljka ne idu u školu, a građanima su dijeljene maske kako bi se zaštitili od toksičnih čestica dok borave van kuća
2 komentar(a)
Sarajevo zagađenost, Foto: Reuters
Sarajevo zagađenost, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.12.2015. 15:36h

Aktivisti Regionalnog centra za obrazovanje i informisanje iz održivog razvoja za Jugoistočnu Evropu (REIC) danas su građanima Sarajeva ispred katedrale dijelili tegle sa "čistim vazduhom sa okolnih planina".

Akcija je pokrenuta povodom povećanog nivoa zagađenosti vazduha u više gradova BiH.

Direktor REIC-a Vedad Suljić rekao je da je akcija dio kampanje "Smog – svijest može očistiti zrak".

"Naš cilj je podstaći stanovništvo na to šta mogu da urade u svakodnevnom životu, na svom radnom mjestu, u svom domaćinstvu kako bi uticali na smanjenje zagađenosti. To će uraditi, prije svega, tako što će voditi računa o energetskoj efikasnosti svojih objekata", rekao je on.

Građanima su danas dijelili tegle sa "čistim vazduhom", koje su, kako je naveo, više humoristični performans kojim žele izazvati pažnju javnosti.

U lecima koje su danas dijelili navedene su neke mjere koje može stanovništvo poduzeti u ovakvim situacijama.

Zbog povišene zagađenosti vazduha vlasti Kantona Sarajevo donijele su odluku da djeca do ponedeljka ne idu u školu, a građanima su dijeljene maske kako bi se zaštitili od toksičnih čestica dok borave van kuća.

Bonus video: