Nju partners promoviše Gruevskog u SAD

Nju partners treba da promoviše Makedoniju u SAD, a posebno makedonskog premijera i lidera VMRO DPMNE Nikolu Gruevskog u savladavanju izbjegličke krize
0 komentar(a)
Nikola Gruevski, Foto: Reuters
Nikola Gruevski, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.12.2015. 11:18h

Vladajuća makedonska stranka VMRO DPMNE angažovala je američku konsultantsku kuću Nju partners (New Partners Consalting) za promociju u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), prenosi televizija Telma.

Kako se navodi, to je objavio PR vik, vodeći svjetski časopis za PR i komunikacije, pozivajući se na dokumente Ministarsrtva pravde. Prema toj dokumentaciji, američka konsultantska kompanija je angažovana 1. decembra za sumu od 54.000 dolara mjesečno.

Nju partners treba da promoviše Makedoniju u SAD, a posebno makedonskog premijera i lidera VMRO DPMNE Nikolu Gruevskog u savladavanju izbjegličke krize, kao i potrebu za većom saradnjom i sredstvima drugih nevladinih organizacija i međunarodnih partnera, navodi PR vik.

Taj nedjeljnik podsjeća se da je Gruevski ranije ove godine pristao da u janaru 2016. podnese ostavku, nakon skandala sa dugogodišnjim prisluškivanjem i protesta više hiljada građana u Skoplju. Prema sporazumu najvećih stranaka u Makedoniji, nazvanom Pržino, predviđeno je da se u aprilu održe vanredni parlamentarni izbori.

Konsultantska kuća Nju partners sarađuje sa mnogim poznatim svjetskim institucijama, sa američkim predsjednicima Džordžom Bušom i Barakom Obamom u nekim kampanjama, kao i sa organizatorima dodjele Oskara.

Bonus video: