Pronađena štamparija lažnih dokumenta, Gruevski frapiran

Tužilaštvo ipak nije objavilo najvažnije detalje o tome u kom cilju i sa kojom namjenom su bile pravljene lične karte, da li zbog izbora i ako je za izbore onda u korist koje političke garniture
52 pregleda 2 komentar(a)
Nikola Gruevski, Foto: Beta/AP
Nikola Gruevski, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.12.2015. 12:34h

Makedonski premijer Nikola Gruevski je izjavio da je frapiran informacijom Državnog tužilaštva da su u kućama tri osobe iz Skoplja pronađeni različiti premeti koji upućuju na to da je pronađena radionica za izradu lažnih ličnih karata.

On je najavio više informacija o ovom slučaju narednih dana.

"Ono što sam čuo je zaista frapantno. Narednih dana ću imati više informacija. Čestitam MUP-u i Tužilaštvu i apelujem na Međunarodnu zajednicu da izbliza prati slucaj", rekao je Gruevski.

Sa druge strane, pišu makedonski mediji, čudi činjenica što su privedeni bili pušteni na slobodu, osim jednog koji je zadržan za dosluživanje kazne zatvora.

Ako je akcija zaista bila uspješna a fabrika otkrivena, zašto onda niko nije u pritvoru, pitaju se mediji.

“Poznato je da Državno tužilaštvo za daleko manja krivična djela predlaže mjeru pritvora ali ne i ovog puta. Ako su ta lica zaista falsifikatori zbog čega nisu privedena kod sudije u prethodnom postupku", napisao je makedonski list Fokus.

Inače, u policijskoj akciji u tri kuće su pronađeni sjekači za hartiju i slična oprema i aparatura koja je korišćena za izradu falsifikovanih ličnih karata i drugih dokumenata.

Tužilaštvo ipak nije objavilo najvažnije detalje o tome u kom cilju i sa kojom namjenom su bile pravljene lične karte, da li zbog izbora i ako je za izbore onda u korist koje političke garniture.

Bonus video: