Vučić: Ne piše da Srbija treba da prizna Kosovo, sve vidimo crno i volimo da kukamo

"Mi imamo svoj Ustav. Imamo i evropske aspiracije i zasad se to nije sukobilo. Nadam se da to neće biti ni u budućnosti", rekao je Vučić
6 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 15.12.2015. 16:51h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da niko nije pomenuo i da ni u jednom dokumentu ne piše da Srbija treba da prizna Kosovo kao posljednji korak pristupanja Evropskoj uniji.

"Mora neko da nam kaže šta znači taj dokument, jer niko ne kaže da je to priznavanje. Mi uvijek vidimo sve najgore, ali to tako nigdje ne piše. Pisalo je u nacrtima, ali u ovim papirima ga sada nema", rekao je Vučić za televiziju B92 odgovarajući na pitanje da li će Srbija da potpiše pravno obavezujući sporazum o odnosu Beograda i Prištine koji je predlagala Njemačka.

On je istakao da u Srbiji "uvijek sve vidimo crno i volimo da kukamo", ali da tek predstoje pregovori i razgovori.

"Mi imamo svoj Ustav. Imamo i evropske aspiracije i zasad se to nije sukobilo. Nadam se da to neće biti ni u budućnosti", rekao je Vučić.

Premijer je kazao i da će vjerovatno biti pokušaja političkih pritisika oko poglavlja 35 koje se odnosi na normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, ali da je u tom slučaju "naše da na odgovoran način radimo".

Srbija je juče, na Međuvladinoj konferenciji u Briselu, otvorila prva dva poglavlja, 32 i 35, u pregovorima sa Evropskom unijom.

Bonus video: