Oliver Ivanović negirao krivicu za zločin nad civilima

Jedan od advokata Ivanovića, Nebojša Vlajić rekao je nakon ročišta da je lider SDP negirao krivicu i umiješanost u događaje koji su se desili 1999. i 2000.godine u Kosovskoj Mitrovici jer, istakao je, to što tvrdi javni tužilac ne može biti istina
62 pregleda 0 komentar(a)
Oliver Ivanović, Foto: Betaphoto
Oliver Ivanović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 04.12.2015. 15:51h

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović negirao je danas u svom iskazu krivicu i umiješanost u događaje koji mu se stavljaju na teret u nastavku suđenja u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici.

Ivanoviću se sudi sa još četvoricom Srba.

Jedan od advokata Ivanovića, Nebojša Vlajić rekao je nakon ročišta da je lider SDP negirao krivicu i umiješanost u događaje koji su se desili 1999. i 2000.godine u Kosovskoj Mitrovici jer, istakao je, to što tvrdi javni tužilac ne može biti istina.

Ivanovića su ispitivali članovi njegove odbrane, a tokom popodnevnog dijela ročišta ispitivanje je započeo i javni tužilac.

Advokat Vlajić je istakao da ispitivanje pokazuje da nema nikakvih dokaza za povezivanje Ivanovića sa određenim događajima na Kosovu ili u Kosovskoj Mitrovici.

"Javni tužilac pokušava na sve načine da Olivera Ivanovića poveže sa ovim događajima, ali ovo ispitivanje samo potvrđuje naše ubjeđenje od samog početka da ovdje nema nikakvih dokaza. Jednostavno, povezati Ivanovića sa određenim događajima na Kosovu ili u Kosovskoj Mitrovici nije moguće niti za to postoje ikakvi dokazi", rekao je on.

Advokat Ljubomir Pantović, iz tima za odbranu Ivanovića, rekao je da se završetak dokaznog postupka očekuje u toku ovog mjeseca.

"Postupak se nastavlja već u utorak, 8.decembra. Završne riječi počinju 15.decembra i očekujemo da će kompletan dokazni postupak sa završnim riječima biti završen u toku ovog mjeseca, a kada će sud objaviti presudu to ćemo vidjeti, još uvijek nam nije to saopšteno", kazao je Pantović.

Ivanović je optužen za krivično djelo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine.

Optužnicom su obuhvaćeni i penzionisani pukovnik MUP-a Srbije Dragoljub Delibašic, otac i sin Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović, koji su optuženi za ubistvo i pokušaj ubistva.

Vujačić i Lazović brane se sa slobode, a Ivanovic i Delibašic iz kućnog pritvora.

Ivanović je u pritvoru od januara 2014. godine i pored garancija koje je Vlada Srbije dala kako bi se on branio sa slobode.

Međunarodnim sudskim vijećem Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici predsejdava sudija Roksana Komša.

Bonus video: