NUNS: Optužbe SNS na račun urednice RTS-a su neopravdane i neprihvatljive

SNS je, nakon toga, ocjenio da je to brutalno političko mešanje u istražne radnje koje policija preduzima po nalogu Tužilaštva i zapitao koliki su ukupni prihodi Olivere Kovačević na RTS-u
4 komentar(a)
Olivera Kovačević, Foto: Facebook
Olivera Kovačević, Foto: Facebook
Ažurirano: 04.12.2015. 11:07h

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) ocjenilo je danas da su potpuno neopravdane i neprihvatljive optužbe Srpske napredne stranke (SNS) na račun urednice RTS-a Olivere Kovačević i da je cilj te kritike "disciplinovanje novinara".

"Posebno je opasna tvrdnja SNS-a da je ta stranka 'bila apsolutno u pravu kada je izražavala sumnju u objektivnost i nepristrasnost pojedinih čelnika javnog servisa'", navodi se u saopštenju NUNS-a.

Urednica zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević ocjenila je u sredu, povodom poziva vlasniku Adrija medija grupe Aleksandra Rodića u policiju, da bi bilo razumno da na informativni razgovor u policiju budu pozvani i urednici TV Pinka i Informera, a ne samo urednici i vlasnik Kurira.

SNS je, nakon toga, ocjenio da je to brutalno političko mešanje u istražne radnje koje policija preduzima po nalogu Tužilaštva i zapitao koliki su ukupni prihodi Olivere Kovačević na RTS-u.

"NUNS takodje izražava očekivanje da istraga povodom uznemiravajućih tvrdnji i optužbi u javnom obračunu TV Pinka i Informera, s jedne strane, i Kurira, s druge, neće biti selektivna. Ustav, domaće zakonodavstvo i međunarodne konvencije garantuju slobodu mišljenja i izražavanja, a bilo kakvi politički, partijski ili ekonomski pritisci na slobodu govora nedopustivi su u jednom demokratskom društvu", navodi se u saopštenju NUNS-a.

To novinarsko udruženje je, takođe, pozdravilo i stav predstavnice OEBS-a za slobodu medija Dunje Mijatović da premijer Aleksandar Vučić i sve ostale državne strukture moraju da urade sve što je u njihovoj moći kako bi prestale prijetnje novinarima.

Bonus video: