Beograd: Počinje Ministarska konferencija OEBS-a

Ministri spoljnih poslova Srbije i Rusije, Ivica Dačić i Sergej Lavrov, izjavili su sinoć da očekuju da će Ministarski savjet OEBS-a u Beogradu rezultirati zajedničkim odlukama o migrantskoj krizi, borbi protiv terorizma i slobodi medija
0 komentar(a)
Kombank arena, OEBS, Foto: Betaphoto
Kombank arena, OEBS, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 03.12.2015. 07:08h

U Beogradu danas počinje dvodnevna Ministarska konferencija OEBS na kojoj učestvuju ministri spoljnih poslova i zvaničnici 57 zemalja članica i partnerskih zemalja.

Ministri spoljnih poslova Srbije i Rusije, Ivica Dačić i Sergej Lavrov, izjavili su sinoć da očekuju da će Ministarski savjet OEBS-a u Beogradu rezultirati zajedničkim odlukama o migrantskoj krizi, borbi protiv terorizma i slobodi medija.

Dačić je izrazio nadu da je Srbija uspjela da ispuni zadatke tokom predjsedavanja OEBS-om u godini koja nije bila laka, a koju je obilježio niz konflikata.

Prema njegovim riječima, pojavili su se i novi izazovi poput migrantske krize i niza terorističkih akata.

Skup će biti održan u Kombank areni, a danas će od 7.45 do 9.00 Dačić, kao predsjedavajući OEBS-u, dočekati ministre i šefove delegacija.

Konferencija počinje u 9.30 za kada su najavljena uvodna obraćanja Ivice Dačića, premijera Srbije Aleksandra Vučića, predsjednika Parlamentarne skupštine OEBS-a Ilke Kanerve i generalnog sekretara te organizacije Lamberta Zanijera.

Prva plenarna sjednica počinje u 10.30 za kada su najavljena obraćanja šefova delegacija.

Bonus video: