Dačić: Urušavanje Vlade traje godinama, kroz razne izmišljene afere

"Važno je da stabilnost nije ugrožena", kazao je Dačić gostujući na RTS
59 pregleda 0 komentar(a)
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 01.12.2015. 20:36h

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je danas, govoreći o navodima da se u Srbiji sprema državni udar, da su pokušaji rušenja Vlade permanentni.

"To nije novo, urušavanje Vlade traje nekoliko godina, kroz razne izmišljene afere, ni jedna ne doživi epilog, tako i sa ovom aferom. Važno je da stabilnost nije ugrožena", kazao je Dačić gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Dačić je naveo da je važno da se Ministarski savjet OEBS-a održava u Beogradu i da to predstavlja sliku Srbije u svijetu.

Dačić je rekao da će u Beogradu, od 2. do 4. decembra, boraviti 46 ministara spoljnih poslova i da će se oni sastati sa predsjednikom Vlade i predsjednikom Srbije, ali da će biti održani neki od najvažnijih pojedinačnih sastanaka svjetskih zvaničnika.

Upitan o susretu ministra spoljnih poslova Turske i Rusije, Dačić je kazao da ne zna da će se to dogoditi, ali da taj susret očekuje i dodao da je izvjesno da će se sastati ministri Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, Sergej Lavrov i Džon Keri.

Upitan o navodima ambasadora Rusije u Srbije Aleksandra Čepurina da očekuje da OEBS obaranje ruskog aviona u Turskoj ocijeni kao "akt agresije", Dačić je kazao da nema takve inicijative i da ako se ona pokrene sa tim mora da se saglasi i Turska, jer se odluke u OEBS-u donose konsenzusom.

Bonus video: