PRIVREDNI SUD U BEOGRADU

Usvojena tužba Andreja Vučića, Asomakum ništavna firma

Andrej Vučić podnio je tužbu Privrednom sudu i na saslušanju kazao da nema "ama baš nikakve veze sa tom fiktivnom firmom i da je sve to dobro osmišljena ujdurma kako bi se naškodilo njegovom bratu"
174 pregleda 1 komentar(a)
Andrej Vučić, Foto: Facebook.com
Andrej Vučić, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 21.11.2015. 08:49h

Privredni sud u Beogradu usvojio je tužbeni zahtjev brata premijera Srbije Andreja Vučića da se oglasi apsolutno ništavnim akt o osnivanju privrednog društva "Asomakum" i utvrdio da je ta fima osnovana na osnovu falsifikovanog potpisa tužioca, prenijele su danas Večernje novosti.

List piše da "Asomakum" više nema nikakvo pravno dejstvo i da je presuda o tome stigla u petak Vučićevom advokatu Zoranu Jakovljeviću.

Sud je ocijenio da je nesporno utvrđeno da je potpis osnivača i jedinog zaposlenog u firmi, Andreja Vučića, falsifikovan.

Zbog toga je, kako je objašnjeno, "neprihvatljivo da se dopusti dalji opstanak takvog privrednog društva".

U obrazloženju presude navedeno je i da je sud ustanovio da je osnivač ove firme nepoznat i da takvo preduzeće ne može postojati kako ubuduće ne bi pričinjavalo štete u privredi.

Firma "Asomakum" bila je umiješana u finansijske malverzacije, a Andrej Vučić je negirao da stoji iza te firme.

Isto je kazao i premijer Aleksandar Vučić kada je predsjednik Nove stranke Zoran Živković u Skupštini Srbije iznio tvrdnje o povezanosti Andreja Vučića sa firmom "Asomakum".

Poslije toga je Andrej Vučić podnio tužbu Privrednom sudu i na saslušanju kazao da nema "ama baš nikakve veze sa tom fiktivnom firmom i da je sve to dobro osmišljena ujdurma kako bi se naškodilo njegovom bratu".

Tokom suđenja sudski vještak Radoslav Svičević potvrdio je da je potpis Andreja Vučića falsifikovan na ugovoru kojim je osnovana firma "Asomakum".

Prije sedam mjeseci policija je uhapsila 11 osumnjičenih da su krađom identiteta osnovali sedam fantomskih firmi, među kojima je i "Asomakum". Protiv njih se još vodi istraga u Višem javnom tužilaštvu.

Zastupnik "Asomakuma" po službenoj dužnosti Branislav Čubrilo tražio je da se postupak prekine dok se ne okonča istraga u Višem tužilaštvu protiv uhapšenih koji su osumnjičeni da su zaista osnovali ovo fiktivno preduzeće, ali to nije usvojeno.