Policija nije uspjela da uhapsi Kurtija

Ovo je drugi pokušaj hapšenja Kurtija nakon što je Osnovni sud u Prištini izdao nalog za njegovo hapšenje zbog izazivanja opšte opasnosti i nezakonitog posjedovanja i koriščenja oružja
3 komentar(a)
Aljbin Kurti, Foto: Betaphoto
Aljbin Kurti, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 19.11.2015. 18:44h

Pripadnici kosovske policije su u pokušaju hapšenja poslanika Aljbina Kurtija pretresli porodičnu kuću njegovih roditelja ali nisu uspjeli da ga pronađu, prenijeli su danas prištinski mediji.

Tu vijest je televiziju KTV potvrdio otac Aljbina Kurtija.

Ovo je drugi pokušaj hapšenja Kurtija nakon što je Osnovni sud u Prištini izdao nalog za njegovo hapšenje zbog izazivanja opšte opasnosti i nezakonitog posjedovanja i koriščenja oružja.

Kurti se tereti da je više puta aktivirao suzavac u Skupštini Kosova, čime je prema procjenama Osnovnog tužilaštva u Prištini izvršio nekoliko krivičnih djela.

Pored Kurtija nalog za hapšenje izdat je i za još dvoje poslanika pokreta Samoopredjeljenje, Aljbuljenu Hađiu i Fatona Topalija.

Topali se prema informacijama medija nalazi u Švajcarskoj pošto ima dvojno, kosovsko i švajcarsko državljanstvo.

Policija Kosova juče je uhapsila šeficu poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Daniku Kadaj Bujupi, kojoj je Osnovni sud u Prištino odredio pritvor od 30 dana.

Hapšenje i određivanje pritvora za Kadaj Bujupi prouzrokovalo je nasilne proteste pripadnika i simpatizera Samoopredjelenja i i dvije druge opozicione stranke - Alijanse za budućnost Kosova i Incijative za Kosovo.

Opozicija je danas na konferenciji za novinare objavila da prekida proteste i da će masovna opštenarodna manifestacija protiv sporazuma o Zajednici opština sa srpskom većinom i demarakciji granične linije sa Crnom Gorom, kako je i ranije najavljeno, biti održana 28. novembra.

Bonus video: