Vulin: Još postoji mogućnost da neko otkupi Tanjug

Govoreći o otpremninama, Vulin je rekao da će biti sve po zakonu kao i za ostale radnike i da tu nema nikakve razlike, bilo da je riječ o Tanjugu ili bilo kom drugom od 534 preduzeća
57 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Vulin, Foto: BETAPHOTO
Aleksandar Vulin, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 05.11.2015. 10:35h

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin vjeruje da još ima prostora da neko otkupi Novinsku agenciju Tanjug, te da bi on lično volio da Agencija nastavi da funkcioniše i da postoji u bilo kom obliku.

Tanjug je zvanično prestao da postoji 31. oktobra.

"Na žalost, za sada nije bilo interesenata", rekao je Vulin i dodao da je vlada odluku o pravnim posljedicama prestanka rada JP Novinska agencija Tanjug donijela po zakonu po kome je istekao rok za privatizaciju. Preduzeća koja, kako je rekao, nijesu privatizovana moraju da se rješavaju na ovaj način.

"Još ima prostora da neko otkupi Tanjug, postoji mogućnost da se neko pojavi. Ono što je do nas mi smo uradili. Mi smo obezbijedili da postoji pravedan i fer odnos prema radnicima, da se nikome ne ostane dužan", naglasio je Vulin.

Govoreći o otpremninama, Vulin je rekao da će biti sve po zakonu kao i za ostale radnike i da tu nema nikakve razlike, bilo da je riječ o Tanjugu ili bilo kom drugom od 534 preduzeća.

"Svi insistiraju da se država povlači iz medija. Evo država se povlači iz medija, ali nemojmo onda sada očekivati da država ipak ostane u nekom mediju", istakao je Vulin.

Bonus video: