Borislav Stefanović traži smjenu Siniše Malog

Borko Stefanović je postavio pitanje ministru pravde Nikoli Selakoviću kako je moguće da Viši sud ponovo odlaže izvršenje kazne Kristijanu Goluboviću, ko je za to nadležan i odgovoran, s obzirom da se, kako je rekao, građanima istovremeno plijeni imovina za dugove od 3.000 dinara
0 komentar(a)
Borislav Stefanović, Foto: BETA Photo
Borislav Stefanović, Foto: BETA Photo
Ažurirano: 03.11.2015. 11:18h

Šef poslaničke grupe opozicione Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović zatražio je danas da gradonačelnik Beograda Siniša Mali pod hitno bude smijenjen ili da podnese ostavku zbog afera koje se vezuju za njegovo ime.

On je to rekao u poslaničkim pitanju predsjedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću na početku plenarne sjednice Skupštine Srbije.

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Marković je rekao da ta vladajuća partija podržava zahtjev da se ispitaju sve afere, među kojima su one koje se vezuju za lidera DS i pokrajinskog premijera Bojana Pajtića.

Marković je, kao odgovor Stefanoviću, ponovio riječi premijera Srbije Aleksandra Vučića da će Mali snositi posljedice ako se dokaže da je kriv.

Prethodno je Borislav Stefanović upitao premijera Srbije Aleksandra Vučića da li će kao predsjednik najveće stranke dozvoliti da Mali i dalje bude gradonačelnik kad postoji osnovana sumnja, potkrepljena dokazima koje je objavio KRIK, da je preko oca prisvojio državnu zemlji u Vojvodini i kao direktor of-šor kompanije kupovao stanove u Bugarskoj.

"Očekujemo da nadležni državni organi počnu da rade svoj posao vezano za aktivnosti Malog", rekao je Stefanović.

Naprednjak Aleksandar Marković na to je pozvao nadležne da ispitaju sve afere oko Pajtića, počev od zloupotijreba u Razvojnoj banci Srbije, pa do izgradnje doma za hendikepiranu djecu u Novom Bečeju.

"I mi očekujemo da organi istraže sve afere. Podsjetiću vas da smo u Beogradu nasljedili istorijski dug od 25 odsto BDP i da smo uspjeli taj dug da smanjimo za pola", rekao je Marković.

Marković je još pitao Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu da li je prekršen Statut opštine Vračar, budući da se, kako je rekao, njene prostorije koriste za stranačke tribine koje služe za promociju DS-a.

Borko Stefanović je postavio pitanje ministru pravde Nikoli Selakoviću kako je moguće da Viši sud ponovo odlaže izvršenje kazne Kristijanu Goluboviću, ko je za to nadležan i odgovoran, s obzirom da se, kako je rekao, građanima istovremeno plijeni imovina za dugove od 3.000 dinara.

Stefanović je upitao i ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina da li je upoznat sa praksom paralelnih plata u centralnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji, na čemu pojedinci dobro zarađuju.

Bonus video: