Udruženje Crnogoraca Kosova: Radikalne mjere taksi mogu proizvesti decenijske posljedice

"Ono čega svi moramo biti svjesni jeste činjenica da nam vrijeme ističe, i da velike sile neće imati još dugo stpljenja i razumijevanja prema nama"
57 pregleda 1 komentar(a)
Udruženje Crnogoraca Kosova, logo, Foto: Facebook
Udruženje Crnogoraca Kosova, logo, Foto: Facebook
Ažurirano: 29.11.2018. 11:19h

Takse koje je uvela kosovska vlast na uvoz proizvoda iz Srbije i BiH, kao i novonastale tenzije ugrožavaju i porodice Crnogoraca na Kosovu, saopšteno je iz Udruženja Crnogoraca Kosova.

"Uvođenje takvih radikalnih mjera prema drugoj strani sa kojom se želi istorijsko pomirenje i sporazum, mogu se vratiti kao bumerang, upravo građanima Kosova. Posledice takve politike mogu biti dugoročne, decenijske, mogu proizvesti izolaciju, ekonomski kolaps, socijalnu krizu, nemire, pa i oružane sukobe. Naša đeca ne zaslužuju takvu budućnost", tvrde u udruženju.

Kako navode, zbog svega se pridružuju kritičarima uvedenih taksi i pozivaju sve relevantne činioce na Kosovu da kroz unutrašnji dijalog što prije prevaziđu nastalu situaciju, ali i da nakon toga, zajedno sa Srbijom, učine sve kako bi se što prije došlo do konačnog sporazuma između Beograda i Prištine.

"Ono čega svi moramo biti svjesni jeste činjenica da nam vrijeme ističe, i da velike sile neće imati još dugo stpljenja i razumijevanja prema nama", zaključuje se u saopštenju Udruženja Crnogoraca Kosova.

Bonus video: