Sjednica skupštine Kosova održana van plenarne sale: Opozicija nije obaviještena

Lideri opozicionih stranaka su izjavili da nijesu bili obaviješteni o promjeni mjesta održavanja sjednice van plenarne sale i sjednicu ocijenili kao sastanak partijskih struktura Demokratkog saveza i Demokratske partije Kosova
0 komentar(a)
Kosovo, Skupština, Foto: Beta-AP
Kosovo, Skupština, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 24.10.2015. 08:21h

Sjednica Skupštine Kosova završena je kasno sinoć usvajanjem dva zakona u prvom čitanju i izmjenama u parlamentarnim komisijama.

Sjednica je trajala do dva sata poslije ponoći, a zbog nemogućnosti da se održi u sali za plenarne sjednice, ona je na osnovu odluke skupštinskog predsjedništva održana u jednoj od sala u zgradi Skupštine Kosova.

Lideri opozicionih stranaka su izjavili da nijesu bili obaviješteni o promjeni mjesta održavanja sjednice van plenarne sale i sjednicu ocijenili kao sastanak partijskih struktura Demokratkog saveza i Demokratske partije Kosova.

Sjednica Skupštine Kosova je u noći između petka i subote, prekidana tri puta, jer su opozicioni poslanici aktivirali suzavac.

Predsjedništvo Skupštine Kosova odlučilo je da se angažuje obezbjeđenje kako bi se omogućilo normalno odvijanje sjednice, međutim i poslije ulaska obezbjeđenja u salu, poslanici opozicije su ponovo bacilli suzavac.

I van Skupštine Kosova bilo je sukoba, uglavnom među članovima i simpatizerima opozicije.

Demonstranti su koristili molotovljeve koktele, dok je policija Kosova bacila suzavac.

Bonus video: