Beograd: Obezbjeđenje gradonačelnika spriječilo novinare da postave pitanja

Niko od osoba koje su prišle novinarima nije, dodaje se, želio da se predstavi niti pokaže legitimaciju
51 pregleda 1 komentar(a)
Siniša MalI, Foto: Betaphoto
Siniša MalI, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 21.10.2015. 12:05h

Obezbjeđenje gradonačelnika Beograda Siniše Malog fizički je spriječilo novinare Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) da mu postave pitanje u vezi sa 24 stana koje je politčar navodno kupovao i prodavao kao direktor dvije ofšor firme.

“Na šetalištu kod kafića 'Savanova', osobe u civilu koje su obezbeđivale gradonačelnika, prepriječile su put novinarima KRIK-a, uzele fotoaparat i mobilni telefon i obrisale snimke koje su novinari napravili dok su pokušavali da postave pitanje”, saopšteno je iz KRIK-a, čija je ekipa uspjela da povratio dio snimaka.

Niko od osoba koje su prišle novinarima nije, dodaje se, želio da se predstavi niti pokaže legitimaciju.

Iz KRIK-a tvrde da je među osobama koje su prišle novinaru i oduzele mu fotoaparat bio načelnik komunalne policije Nikola Ristić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da su navodi da je Mali kupio 24 stana u bugarskom ljetovalištu besmislica i laž. Mali je takođe negirao navode KRIK-a, dok novinari tvrde da je svaka informacija potkrijepljena zvaničnim dokumentima iz registra sa Britanskih Djevičanskih Ostrva i iz Bugarske.

Bonus video: