Pajtić hoće na poligraf, ali zajedno sa Vučićem

Pajtić je dodao da je od policije i tužilaštva tražio da se utvrdi veza firmi na Djevičanskim ostrvima na koje je, kako on tvrdi, direktor EMS-a Nikola Petrović fiktivno prenio vlasništvo nad hidrocentralama, i firme na Djevičanskim ostrvima gradonačelnika Beograda Siniše Malog, preko koje je, kako je rekao, za pet miliona eura kupio 24 luksuzna apartmana
0 komentar(a)
Bojan Pajtić, Foto: BETAPHOTO
Bojan Pajtić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 19.10.2015. 15:39h

Lider DS i predsjednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je danas, nakon što je saslušan u policiji, da je odbio poligrafsko ispitivanje i da na njega pristaje da ide zajedno sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i to u bilo koju međunarodnu instituciju.

Pajtić je u pisanoj izjavi medijima naveo da ne vjeruje ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, niti "njegovom" poligrafu.

"Svako ko misli da bi Strefanović izašao i rekao - "opozicija je u pravu, kum Aleksandra Vučića je reketirao strane investiture", "kum Aleksandra Vučića laže", taj ili je glup ili se pravi glup", naveo je Pajtić, koji je policiji, kako je rekao, predočio čvrste dokaze.

Oni će, vjeruje, ukoliko se institucije budu bavile njima, dovesti do podizanja krivičnih prijava za odgovorne.

Poručuje da ne očekuje da se to desi za vrijeme aktuelne vlasti.

"Ali, vrlo brzo će se vlast mijenjati, pa će se pokazati da oni koji su kršili zakon treba da idu zatvor. Jasno je da dok god je ova vlast neće biti utvrđena prava istina i neće Stefanović i Vučić priznati da je bilo ucjenjivanja stranih investitora, ali je važno da su dokumenti tu, da su dokazi dostavljeni", istakao je Pajtić.

Pajtić je dodao i da je od policije i tužilaštva tražio da se utvrdi veza firmi na Djevičanskim ostrvima na koje je, kako on tvrdi, direktor EMS-a Nikola Petrović fiktivno prenio vlasništvo nad hidrocentralama, i firme na Djevičanskim ostrvima gradonačelnika Beograda Siniše Malog, preko koje je, kako je rekao, za pet miliona eura kupio 24 luksuzna apartmana u Bugarskoj.

Pajtić je naveo da je podnio dokaze koji se odnose na zvanična dokumenta Ministarstva finansija, ministarstva građevine i urbanizma, javnog preduzeća EMS, pokrajinskih institucija, američke kompanije, a da je pritom priložio i izvode koja se odnose na preduzeća na Djevičanskim ostrvima.

"Insistirao sam da se utvrde okolnosti ovog slučaja, kao i da se utvrde okolnosti slučaja zbog čega je reketirana firma Kontinental vind partners. Pored dokaza o ucjenjivanju i reketiranju, dao sam i dokaze o firmama na Djevičanskim ostrvima i očekujem da policija i tužilaštvo utvrde sve o njima", naveo je Pajtić.

On je napomenuo da Lidija Udovički, sestra ministarke Kori Udovički, nema nijedan razlog da tu vladu osporava na bilo koji način i da nema nijedan razlog da to čini pošto se ne bavi politikom, niti živi u zemlji.

Govoreći o stavu premijera Srbije da nije vrijeme za vanredne izbore, Pajtić je naveo da vrijeme i mjesto na kome je premijer govorio o tome govori koliko imamo ozbiljnu vlast i koliko ta vlast državu doživljava ozbiljno.

Navodi da tema izbora služi za "zamajavanje javnosti, za prekrivanje afera vlasti, za prikrivanje loše ekonomske, socijalne situacije u zemlji, za pokrivanje onog što se dešava u institucijama, lošeg standard građana...".

"U tom smislu nisam ni očekivao ozbiljan i odgovoran pristup Vučića i Vlade na ovu temu. I još jednom ponavljam, ta tema jeste služila za zamajavanje javnosti kao što i većina tema koje plasiraju službe služe za zamajavanje javnosti", naveo je Pajtić.

Bonus video: